Юлия ВУТОВА Работата на парламента вчера започна със скандал, с ескалация

...
Юлия ВУТОВА Работата на парламента вчера започна със скандал, с ескалация
Коментари Харесай

Депутати се караха, плюха, драха и ритаха

Юлия ВУТОВА 
Работата на Народното събрание през вчерашния ден стартира със скандал, с ескалация на напрежението и едвам не стигна до пердах. Градусът на опълчването се увеличи, откакто депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков съобщи от парламентарната естрада, че " макар че говореха против меките китки, Цончо Ганев и Костадин Костадинов най-вече ни съмняват, че са такива в това отношение ". Преди това пък Искра Михайлова от " Възраждане " за следващ път прикани ПП-ДБ да върнат втория мандат и ги упрекна в национално изменничество. С остра декларация от името на парламентарна група тя заплаши с митинги и даже навлизане на жители в Народното събрание, в случай че ГЕРБ и ПП-ДБ въпреки всичко осъществят втория мандат за сформиране на кабинет. 
След думите на Божанков в залата настъпи блъсканица. Хората на Костадин Костадинов наобиколиха трибуната, а Цончо Ганев демонстративно се изплю върху Божанков, той му отвърна със същото. Манол Пейков от ПП-ДБ беше одран по бузата, оплака се, че бил наименуван гнида и че някой му скъсал ризата. Депутатът от " Възраждане " Веселин Вешев се оказа със счупени очила. По-късно Пейков не отхвърли похищението върху тях и даже призна, че ритнал Вешев.
Единствено от Българска социалистическа партия останаха да следят обстановката в профил.
За да охлади пристрастеностите, парламентарният началник Росен Желязков първо разгласи отмора, след което изиска да се приключи съвещанието. 
Разправиите обаче продължиха и в коридорите. Дълго време оттова се чуваха крясъците и обидите, които депутатите продължиха да си разменят.
От " Възраждане " оповестиха, че повече нямало да разрешават на Пейков и Божанков да се изричат от парламентарната естрада, а от групата на двамата депутати подчертаха, че това е офанзива против парламентарната република. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР